سفارش تبلیغ
صبا ویژن

از ساحل کالوین تا  

   

از« ساحل کالوین تا کابل» عنوان کتابی است نوشته کرستوفرراندیل کار شناس امورافغانستان و منطقه، که آخیرا در لند ن منتشر شده است. آقای راندیل بارها به افغانستان و ایران سفر کرده و آشنایی گسترده ای با کشورهای منطقه دارد. احراز وظیفه ای دروزارت خارجه بریتانیا باعث شد تا وی به این کشورها علاقمند شود. و در کتابش تفسیر روشنی از سفرهایش و همین طور ازحوادث سیاسی و ازجمله انقلاب ایران و تحولات افغانستان  پس از طالبان ارائه کند. علاقمندی نویسنده به فرهنگ این سرزمین ها در بخش های گوناگون این کتاب به تصویری که او ازحوادث، شخصیت ها و مردمان ارائه می کند، ظاهرمی شود. برای توضیح بیشتر در این باره  گفتگوی داریم با کرستوفر راندیل نویسنده کتابی « ازساحل کالوین تا کابل».

شفایی ـ آقای راندیل در قدم اول میخواستم از شمابپرسم چه انگیزه باعث  شد که خاطرات سفر به منطقه را به صورت کتاب منتشر کنید؟

 راندیل ـ عرض کنم من استاد افتخاری در پوهنتون دورهام درانگلستان هستم. یک موسسه انتشارات ... مرا دعوت کرد که خاطراتم را بنویسم. غریزه اصلی ام این بود که با توضیح تجربه هایم در افغانستان و ایران سهم کوچکی در معرفی این دو کشور به اروپا و جهان داشته باشم. افرادی که به این نقطه آسیا سفر نکرده اند، بعضی وقت ها تعبیر سوء از آن دارند، و این حیف است.

شفایی ـ به عنوان یک فرد در افغانستان و ایران سفرهای داشتید، چه چیزی در فرهنگ سنتی این جوامع برای شما جالب بود؟

راندیل ـ درافغانستان و ایران چندین چیز برایم جالب بود، به اصطلاح دلنشین هم بود یکی منظره عظیم کوه و دشت، ما در انگلستان سالنگ و کوه بابای شما را نداریم. یکی دگر طرززندگی مردم و مخصوصا مهمان نوازی  شان، و اما یک پنجره خاص این منطقه فرهنگ سنتی شان است یعنی شعرو موسیقی و معماری و میناتوری و آثار تاریخی و غیره پیوند خاصی بین افغانستان و ایران وجود دارد. چون سالها پیش خراسان بزرگ شامل مشهد و هرات وغزنی و باخ هم بود. فردوسی برای مدتی در غزنی اقامت داشت. میناتوریست معروف بهزاد ساکن هرات بود. البته افغانستان شرایط خاص خود را هم دارد. مثل خوشحال خان ختک و استاد خلیلی. موزیم کابل گنجینه بی نظیر هم داشت. امیدوارم بازهم یک روز برای نمایش آماده باشد.

شفایی ـ به عنوان سوال آخر از شما بپرسم، تاچه حد از کتاب شما استقبال شده، بین خواننده ها و جوامع فرهنگی؟

راندیل ـ عرض کنم که این کتاب سه و چهارماه پیش به چاب رسید. تا جاییکه اطلاع دارم، استقبال نسبتاً گرمی بین دانشمندان اروپایی داشت. زیرا من  شخصا ابتدا در صحنه بودم در  ایران وافغانستان و کوشش کردم که تجزیه و تحلیل من از آنچه دیدم بی طرفانه باشد. اگر در افغانستان و ایران این کتاب مورد پسند قرار بگیرد، البته خوشحال میشوم. 


   مدیر وبلاگ
پایگاه اطلاع رسا نی سازمان بین المللی منادیان همبستگی (ICH)
(ICH) Institution of Correlation Herald s ((خداوند سرنوشت هیچ قومی را دگرگون نخواهد کرد مگر آنکه آنان خود دست به تغییر درونی خود زنند )) Monadiane Hambastegi Institute according to his long –term goal and its well wishes to help people of Afghanistan has started it is operation in 1385 to make a new culture And start charity to help have nots ( poor and poverty striken people ), and socially injured people (physically or psychologically ) as a result of war, and increasing education and culture and knowledge bases between people, and has helped and taken Some of immigrants and poverty-striken families under its coverage . موسسه منادیان همبستگی در راستای اهداف بلند مدت و خیرخواهانه برای مردم مهاجر فعالیت های خویش را جهت فرهنگ سازی و مددرسانی در خصوص مستمندان ،آسیب دیدگان اجتماعی (روحی و جسمی) ناشی از جنگ و همچنین ارتقای سطح علمی ،فرهنگی و اجتماعی آنان ،از سال 1385 آغاز به فعالیت نموده و تاکنون تعدادی از مهاجرین و خانواده های مستمند و بی سرپرست را تحت پوشش و مددرسانی قرار داده است .
خبر مایه
آمار وبلاگ

بازدید امروز :9
بازدید دیروز :107
کل بازدید : 126872
کل یاداشته ها : 80


طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ        
       


نمایشگر آمار آلکسا